Blog

Najbolje robne marke vina 2021. (Francuska, Italija, SAD, Australija, Njemačka)Pića

Tražite najbolje svjetske marke vina?

Možda ste naišli na stotine vinara iz prestižnih vinskih regija Francuske, SAD-a, Italije, Njemačke, Australije i drugih.

Ali koje ćete marke odabrati? I, kako odabrati najbolja vina iz njihovog portfelja?

Ne brinite To ćemo vam nevjerojatno olakšati.

U ovom ćete članku otkriti 10 najboljih vinarskih marki i njihova vrhunska vina. Od njih ćete pronaći i najlakši način kupnje vinskih boca - želite li zveckati čašama kako biste proslavili neku prigodu ili dugoročno uložili u vina.
Daljnje čitanje

Želite znati sve o crno vino poput Beaujolais Nouveau ili izvrsni šampanjci poput Dom Perignon? Također, istražite najbolje načine za dizajn savršenog vinski podrum za vašu kolekciju vina!

Ovaj članak sadrži:

(Kliknite donje poveznice da biste prešli na određeni odjeljak)

Najbolje vinske marke i vina na svijetu 2021


 1. Château Lafite Rothschild
 • Château Lafite Rothschild, Pauillac
 • Carruades de Lafite, Pauillac
 1. Penfolds
 • Penfolds Grange
 • Penfolds Bin 311 Chardonnay
 1. Marchesi Antinori
 • Tignanello
 • Solaia
 1. Louis Roederer
 • Sirova premijera
 • Kristal
 1. Imanje Harlan
 • Harlan Estate 2010
 • Harlan Estate 2005
 1. Vinarija Egon Müller, Scharzhof
 • 2016. Scharzhofberger Riesling Kabinett
 • Scharzhof rizling QbA
 1. Vrišteći orao
 • 2016. vrišteći orao, let
 • Vrišteći orao 2001
 • Vrišteći orao sauvignon blan 2011
 1. Domaine de la Romanée-Conti
 • 2007. Grands-Echezeaux, Domaine de la Romanée-Conti
 • La Tâche, Domaine de la Romanée-Conti
 1. Domaine Etienne Guigal
 • Côte-Rôtie, La Mouline, E. Guigal
 • Côte Rôtie, La Turque, E. Guigal
 1. Moët i Chandon
 • Dom Perignon
 • Moet Imperial

Uronimo.

Najbolje vinske marke i vina na svijetu 2021

Odabrali smo 10 najboljih marki iz najboljih regija vina i po dva njihova najuzbudljivija vina.
1. Château Lafite Rothschild (Bordeaux)

Château Lafite Rothschild klasificirano je vinsko imanje prvog rasta u Bordeauxu poznato po skupim crvenim vinima. Vinograd od 112 hektara podijeljen je na tri: obronci oko Dvorca, visoravan Carruades i 4,5 hektara u blizini Saint Estèphea.

Glavne sorte grožđa su Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc i Petit Verdot.

Château Lafite Rothschild, Pauillac

Ovo najznačajnije bordoško crno vino izrađeno je od 80-95% cabernet sauvignona, 5-20% Merlot , i do 5% Cabernet Franc i Petit Verdot (osim u berbi 1994. i berbi 1961.). Rafiniran je, punog tijela, tanin i ima karakteristične note začina tamnih bobica, zemlje, cedra i cigareta.

Carruades de Lafite, Pauillac

Drugo vino Château Lafite svoje ime duguje skupini parcela na platou Carruades, pokraj vinove loze na vrhu brda. Mješavina je 50-70% cabernet sauvignona, 30-50% merlota, 0-5% cabernet franca i Petit Verdota.


Iako ima slične karakteristike kao Grand Vin, ima jedinstvenu osobnost zbog većeg udjela Merlota i parcela iz kojih dolazi. Baršunast je i elegantan, s aromama zrelih bobica, slatkog duhana, kakaa i smeđih začina.2. Penfolds (Australija)

Penfolds , osnovano u Adelaideu 1844. godine, jedan je od najstarijih australskih proizvođača vina. Slijede tri različita stila proizvodnje vina - jedan vinograd, jedna regija, više regija i miješanje više sorti. Prevladavaju sorte grožđa Shiraz, Cabernet Sauvignon, Crni pinot , Sivi pinot , Chardonnay i rizling .

Penfolds Grange

Penfolds Grange je mješavina više regija, više sorti i široko se smatra kolekcionarskim predmetom. Ovaj australski ekvivalent prvog rasta izrađen je pretežno od grožđa Syrah i malog postotka cabernet sauvignona, a cijena mu je negdje preko 500 američkih dolara.

Što se tiče iskustva s Grangeom, boca Bin 95 Grange Shiraz 2014 začinjena je, intenzivna i sadrži primjese hrasta i zrelog tanina. Što se cijene tiče, Penfolds Grange koštat će vas sve iznad 500 USD.

Penfolds Bin 311 Chardonnay

Bin 311 Chardonnay koristi voće iz Adelaide Hillsa, Tasmanije i Tumbarumbe. Ovo vino nudi mineralnu kiselost, arome citrusa i složene arome krem ​​brülée, zrele bijele nektarine i voća breskve, na veliko zadovoljstvo svakog ljubitelja vina.

Yattarna Chardonnay iz 2016. s prženim bademima ima okus koštunjavog voća i vanilije.3. Marchesi Antinori (Italija)

Marchesi Antinori je talijanska vinarija čija povijest seže u 1300-te. Glavni vinograd leži u apelaciji Chianti Classico u Firenci, iako vinar posluje i u drugim zemljama.

Tignanello

Tignanello je najpoznatije od Antinorijevih vina. Ime je dobio po vinogradu od 47 hektara na imanju Santa Cristina. Napravljen je od 85% Sangiovese, 10% Cabernet Sauvignona i 5% Cabernet Franca, a voli se zbog svoje kiselosti, svježine i strogosti.

Tignanello je omiljen među investitorima vina. Primjerice, berba 2016. (cijena oko 80 USD) porasla je za više od 15% godišnje od izlaska.

Solaia

Solaia ili „sunčani“ vinograd je od 10 hektara pored Tenute Tignanello u Chianti Classicu. Istoimena toskanska crna vina proizvode se od 75% cabernet sauvignona, 5% cabernet franca i 20% sangiovesea. Ima zemljane okuse i arome hrasta, duhana, čokolade, crnog voća, kože i dima.

S više od 250 dolara skuplje je od sestrinskog vina Tignanello, ali je jednako popularno među investitorima. Berba 2016. cijenjena je više od 8% godišnje od izlaska.4. Louis Roederer (šampanjac)

Louis Roederer kuća je šampanjca sa sjedištem u Reimsu u Francuskoj i jedna je od posljednjih preostalih obiteljskih tvrtki koju još uvijek vode Roederersi. Vinski posjed prostire se na 240 hektara u tri okruga Champagne: Montagne de Reims, Côte des Blancs i Vallée de la Marne.

Sirova premijera

Ovaj elegantno složeni, ne berba šampanjca kombinira četiri berba vina u mješavini od 40% chardonnaya, 40% crnog pinota i 20% pinota meuniera. Ukusno je kremast s karakteristikama tosta i badema.

Kristal

Prvi Prestige Cuvée (gornji šampanjac) u regiji napravio je Louis Roederer 1876. godine kako bi udovoljio zahtjevima cara Aleksandra II. Danas se ovaj Cuvée proizvodi miješanjem 40% chardonnaya i 60% crnog pinota.

Vino svilenkaste teksture ima kiselost, voćne arome, mineralnu kvalitetu i note bijelog voća i citrusa.

Ovo se široko smatra jednim od najpopularnijih šampanjaca u koje možete ulagati i sakupljati. Berba iz 1996. godine više je nego učetverostručena u vrijednosti od objavljivanja.5. Imanje Harlan (dolina Napa)

Imanje Harlan je proizvođač vina u dolini Napa u Kaliforniji koji proizvodi mješavine u stilu Bordeaux. Imanje Napa Valley ima 40 hektara vinove loze sa 70% cabernet sauvignona, 20% merlota, 8% cabernet franca i 2% Petit Verdota.

Vina Cabernet Sauvignon jedna su od najskupljih i najcjenjenijih iz regije Napa Valley.

Harlan Estate 2010

Veličanstveno imanje Harlan 2010 bogato je i punog tijela, slojevito izraženo tamnocrvenim i crnim voćem, klinčićima, mentolom i kožnim notama. Ovo vino iz Napa Valleyje najbolje je nakon 3-5 godina starenja u boci i pije se tijekom sljedećih 30 godina.

Harlan Estate 2005

Harlan Estate 2005 je crvena mješavina Napa Valley u bordo stilu s raskošnim, voćnim stilom. Naći ćete note kupina, borovnica, ljubičica, proljetnog cvijeća i olovke s glatkim završnim slojem. Neka ovo vino iz doline Napa bude toplo u vašoj čaši da ga okusite u svom šarmantnom najboljem izdanju!6. Vinarija Egon Müller, Scharzhof (Njemačka)

Weingut Egon Müller, Scharzhof, obiteljska je njemačka vinarija u podregiji doline Saar u Moselu u Njemačkoj. U vlasništvu je vinara Egona Müllera IV i radi isključivo s grožđem rizling.

Naišli biste na izuzetna vina koja se rade u njihovom vinogradu Scharzhofberg u blizini Wiltingena.

Vina Weingut Egon Müller prodaju se po neusporedivim cijenama, a neki ih pozdravljaju kao 'Romanée-Conti od rizlinga'. Scharzhofberger rizling Trockenbeerenauslese u prosjeku košta 13.000 američkih dolara.

Istodobno, prodaju i niz vina po pristupačnijim cijenama poput Egon Muller Scharzhof Qualitats Riesling iz 2017. koji se prodaje po cijeni od 50 dolara više.

2016. Scharzhofberger Riesling Kabinett

Ovaj je rizling bujan i složen na nepcu s biljnim mineralnim svojstvima nadopunjenim notama bobica, zemlje, mošusa i jabuka. Nudi vrlo čist i svjež nos sa začinskim aromama. Iako je ukusna kada se konzumira mlada, također ima velik potencijal starenja.

Scharzhof rizling QbA

Vino Scharzhof QbA sjajan je uvod u rigone Egon Muller. Njegovo grožđe potječe iz Müllerovih vinograda Saarburg i Wawern, te vinograda Wiltinger Braunfels i Kupp. Ovo lagano, ali intenzivno vino ima nepce s okusima limete i škriljevca i srednje nepce breskve.

7. Orao koji vrišti (dolina Napa)

Vinarija i vinogradi Screaming Eagle nalazi se u Oakvilleu u vinskoj regiji Napa Valley. Njihova kultna vina iz doline Napa proizvode se u ograničenim količinama (samo oko 500 slučajeva godišnje) i imaju visoke cijene. Ovi vinogradi u dolini Nape zasađeni su cabernet sauvignonom, merlotom, cabernet francom i malom količinom sauvignona blanca.

Sve je započelo kada je agent za nekretnine Jean Philips počeo stjecati odabrane vinogradarske parcele 1980-ih. Kasnije ju je vodeći operater vinograda u dolini Napa Robert Mondavi pozvao da se prebaci na vinarstvo. Dakle, 1992. godine Screaming Eagle započeo je svoj posao s vinom prvom berbom vina, Heidi Barrett.

2016. vrišteći orao, let

Ovo crveno vino iz doline Napa proizvodi se od grožđa Cabernet Franc, Merlot, Cabernet Sauvignon. Punog je tijela, profinjen i izražajan, isprekidan notama crnih maslina, lavande, lješnjaka, kupina i ljubičica.

Vrišteći orao 2001

U godini se napravi samo 450 slučajeva ove mješavine Cabernet Sauvignona, Merlota i Cabernet Franc Napa Valley. Neprozirno, sa spektakularnom gustom plavkasto-ljubičastom bojom, ovo intenzivno vino iz doline Napa prikazuje kreme od cassisa, cvjetne i slatke note.

Vrišteći orao sauvignon blan 2011

Sauvignon Blanc vrišteći orao smatra se najskupljim sauvignon bijelim ikad prodanim po prosječnoj cijeni od 5.900 USD više. (Cabernet Sauvignon u prosjeku donese 3.600 USD više.) Samo 30 slučajeva proizvede se u godini i prodaju se 'u kući' i odabranim vjernim ljubiteljima marki.

Berba 2016. je suhobijela s bojom slame koja na nosu nudi citruse, liči, pušku u prahu i mineralne note. Punog je tijela s visokom kiselinom i završetkom bijelog papra na nepcu.


Preporučeno