Blog

Bollinger šampanjac - vinarstvo, stilovi, najbolja vina (2021)Pića

Je li šampanjac Bollinger savršeno vino za vas - za piće i za ulaganje?

Vjerojatno ste ga vidjeli kao 'službeni' šampanjac Jamesa Bonda i čuli ste kako mu ime uzbuđeno šapuće na događanjima!

Ovo je veličanstveno pjenušavo vino koje proizvodi Bollinger, neovisna kuća šampanjca koja održava preko 150 hektara vinograda.Što je tako posebno u bollinger šampanjcu? Koje stilove vina proizvodi ova Champagne House?

Jesu li Bollinger Cuvees dobri za dugoročno ulaganje?

Ne brinite - za otkrivanje vam nisu potrebne vještine Jamesa Bonda!


Zaronimo u njegovu povijest, vinske stilove, okus inajbolje boce za kupitiu 2021. Također ćemo pogledati Bollingerov investicijski potencijal inajpametniji način ulaganja u ovaj šampanjac.Čitaj više:

Želite li ulagati u fino vino? Pogledajte ovo detaljan članak da biste saznali sve o vinskom ulaganju .


U ovom ćemo članku raspraviti

 • Kratki uvod u kuću Bollinger
 • Brza povijest Bollingera
 • Vinogradi Bollinger
 • Jedinstveni postupak proizvodnje vina tvrtke Bollinger
 • 5 nevjerojatnih činjenica o šampanjcu Bollinger
 • Različite vrste bollinger vina
 • 8 Bollinger šampanjaca koje morate probati!
 • 1998. Bollinger R.D. Extra Brut
 • Izdanje Bollinger La Grande Annee Brut 'James Bond 007'
 • 1998. Bollinger R.D. Extra Brut 'Spectre' James Bond 007 Edition
 • 2004. Bollinger Vieilles Vignes Francaises Blanc de Noirs
 • 1952. Bollinger 'Renaudin Bollinger' ekstra kvaliteta vrlo suh - brut
 • 2002. Bollinger Vieilles Vignes Francaises Blanc de Noirs
 • 2018. Bollinger La Grande Annee Rose
 • 2012. Bollinger La Grande Annee Brut
 • Trebate li ulagati u šampanjac Bollinger?
 • S Vinskim klubom bez napora ulažite u fina vina
 • Nabavite dio povijesti Bollingera za svoju kolekciju

Uzmi čašu tvoj omiljeniŠampanjac , i krenimo!


Kratki uvod u kuću Bollinger

Kratki uvod u kuću Bollinger

Osnovana 1829. godine kao Renaudin-Bollinger & Cie, Kuća Bollinger jedna je od najpoznatijih kuća šampanjca na svijetu. Smješteno je u Aÿ u Champagneu u sjevernoj Francuskoj.

Generacije obitelji Bollinger vodile su ovu kuću šampanjca, a na svijetu je voljena po svojim izvanrednim cuveesima s dominantnim pinotom crnim. Šampanjci u Bollinger stilu (ili u kućnom stilu) koriste pinot meunier i chardonnay samo za poboljšanje okusa cuveea.


Kuća proizvodi nekoliko cuveesa svjetske klase, uključujući vintage Vieilles Vignes Francaises, R.D i Grande Annee, te posebni cuvee bez starina. Osim ovih pjenušavih vina, proizvode i vintage crveno vino - Coteaux Champenois La Côte aux Enfants.

Glavninu vinove loze Bollinger pronaći ćete na parcelama Grand Cru i Premier Cru.

Brza povijest Bollingera

Brza povijest Bollingera

Athanase de Villermont, francuski vojnik, vidio je izuzetan potencijal vina u Champagneu. Zajedno s Josephom Bollingerom i Paulom Renaudinom osnovali su tvrtku Renaudin-Bollinger & Cie.

Joseph Bollinger došao je u Francusku otprilike u isto vrijeme kad i Charles Heidsieck i Johann-Josef Krug, i svi su proizvodili veličanstvena vina.


1920. Jacques Bollinger, unuk Josipa, preuzeo je kuću u 24. Vodio je kuću (uz pomoć svojih rođaka) kroz recesiju i Drugi svjetski rat.

Nakon što je preminuo 1941. godine, Jacquesova supruga Elizabeth Bollinger (Lily Bollinger) morala je nastaviti tamo gdje je njezin suprug stao.

Madame Bollinger bila je poznata kao neustrašiva poslovna žena, perfekcionistica i bila je pokretačka snaga inovativnog cuvingeja Bollinger R.D. (O ovome malo više.)

Sljedećih godina članovi obitelji preuzeli su kuću, prateći trendove i standarde kvalitete osnivača.

2008. običaj je poništen, a Jérôme Philipon, koji nije član obitelji, preuzeo je Bollinger od Ghislain de Montgolfier.

Čitaj više: Tražite li nešto zabavno sa svojim pjenušcem?Pomiješati tanka mimoza ili zgrabite naše Omiljeni Sangria recept .

Pa, kako je Bollinger povezan s Bondovim filmovima?James Bondova veza

James Bondova veza

Ian Fleming prvi je put spomenuo šampanjac Bollinger u svom četvrtom špijunskom romanu 'Dijamanti su zauvijek' 1956. Međutim, ljubitelji filma morali su pričekati 1973. da vide James Bond pijuckajte šampanjac Bollinger u 'Live and Let Die.'

Po čemu je Bollinger toliko jedinstven da je ovo špijunsko piće?

Jérôme Philippon (bivši predsjednik Bollingera) kaže da je Bollinger Bondovo piće koje je odabrao jer je 'najbritiji od svih Champagnea'.

Drugo objašnjenje je da je tijekom 1970-ih tadašnji predsjednik Bollingera Christian Bizot bio dobar prijatelj s proizvođačem Bonda - Albertom Broccolijem. Broccoli je izabrao Bollingera kao omiljeni šampanjac junaka kao znak njihovog prijateljstva.

Kratko zavirimo u vinogradarstvo i vinarstvo u Bollinger House.

Vinogradi Bollinger

Vinogradi Bollinger

Bollinger je jedna od rijetkih kuća šampanjca koja proizvodi većinu grožđa za svoje mješavine. 60% grožđa koje se koristi dolazi iz njihovih vinograda.

Vinova loza Bollinger neke su od najuzmeđenijih zasađenih i tvore neke od najprepoznatljivijih krajolika u regiji.

Kompleksno i moćno, grožđe Pinot Noir predstavlja 60% vinograda i daje posebnom Cuveeu izvanrednu strukturu.

Pinot crni zasađen je preko Aÿ, Avenay, Tauxières i Louvois et Verzenay. Chardonnay se sadi u Cuisu, a Pinot Meunier u Champvoisyju.

Vinova loza se njeguje ručno i reproducira se postupkom koji se naziva provignaja (oblik naslage.) Ovim se čuva naslijeđe vinove loze i proizvodi vrlo ekskluzivni kiveti Vieilles Vignes Francaises.

Također pročitajte: Saznati Koju čašu šampanjca najbolje bi bilo poslužiti vaše Zabavni koktel od šampanjca u! I dok ste već kod toga, zgrabite naše Otmjeni recept za Royale Kir isto!

Jedinstveni postupak proizvodnje vina tvrtke Bollinger

Jedinstveni postupak proizvodnje vina tvrtke Bollinger

Podrumi kuće Bollinger i postupak punjenja u boce najbolji su prikaz važnosti vremena za kvalitetu vina.

Nakon primarne fermentacije u nehrđajućem čeliku, drvenim bačvama ili hrastovoj bačvi, vino se puni u boce i šalje na počinak u podrume krede.

Ovo dugo razdoblje u mraku razvija izuzetnu aromu vina i glatku teksturu mjehurića.

Težnja za izvrsnošću ne zaustavlja se na procesu proizvodnje vina. Tradicionalne metode probijanja (redovito uvijanje boca naprijed-natrag kako bi se pjenušavo vino zadržalo bez sedimenata) i odvajanje (uklanjanje taloga) i dalje se provode ručno!

Bollinger također omogućuje da njihove boce miruju i do tri mjeseca nakon iscrpljivanja kako bi stabilizirale vina.

Predloženo čitanje: Želite li pronaći pravu bocu crnog vina za spajanje s večerom?Pokušajte s Zesty Zinfandel ili a Divan Malbec vino.

5 nevjerojatnih činjenica o Bollinger šampanjac

5 nevjerojatnih činjenica o šampanjcu Bollinger
 1. Lily Bolinger nije željela proizvoditi ružičasti šampanjac jer ga se najčešće povezivalo s javnim kućama šezdesetih. Tek 2007. Bollinger je objavio svoj prvi ružičasti šampanjac.
 1. Kraljica Victoria izdala je kraljevski nalog za Bollinger 1884. godine. To je pomoglo da se marka Champagne istakne.
 1. Bollinger ima hrastove bačve iz 1903. godine, kupljene s tri godine i održavane do 30. godine u njihovom rezidencijalnom bakaru.
 1. Posljednji bakar u regiji Champagne radi u kući Bollinger.
 1. Bollinger koristi održivu vinogradarsku praksu i prva je Kuća šampanjca koja je dobila certifikat visoke vrijednosti okoliša.

Čitaj više: Ne mogu to dobiti Boca Chianti na vrijeme za svoju godišnjicu?Imamo 25 nevjerojatnih ideja za poklon vina za vas da pogledate!

Različite vrste bollinger vina

Kuća Bollinger inovativno je razvila fantastična pjenušava vina i berbu crno vino .A. Posebni Cuvee

ikonski nevintage cuvee

Ovaj ikonski nevintage cuvee stil je kuće Bollinger. Special Cuvee je mješavina grožđa iz određene godine, zajedno srezervna vina. Mješavina Special Cuvee je 10% rezervnih vina, 60% crnog pinota, 25% chardonnaya i 15% pinota meuniera.

Special Cuvee odležava u manje od pet godina prije puštanja.

Ovaj cuvee ima zrelo voće i začinske arome, s primjesama kompota od jabuka, pečenih jabuka i koštičavog voća. Na nepcu su ugodne kiselosti i okusi briochea, svježeg oraha, preciznog moussea, kruške i krem ​​bruleea.B. Grande Annee

Velika godina

Ovaj vintage šampanjac mješavina je 65% crnog pinota i 35% chardonnaya. Dostupna je i kao ruža i provodi pet godina na talogu, a odležava s čepom od pluta umjesto brtvenom krunom.

Grande Annee Cuvee proizvodi se tek kada berba dostigne apsolutno savršenstvo. Ta vina imaju arome brandiranog voća i prepečenog kruha, te tostirane note rabarbare i egzotičnih začina.C. R.D.

Nedavno Disgorged

R.D. je registrirani zaštitni znak kuće Bollinger i skraćenica je od Récemment Dégorgé (nedavno izginuo.) Ovaj vintage šampanjac odležao je najmanje osam godina na svojim drožinama.

Bondov omiljeni šampanjac ima arome kakaa, zrelog voća, zrelih jabuka i muškatnog oraščića. Ima uravnoteženo i moćno nepce i mineralnu završnu obradu.

Preporučeno