Blog

Kalorije u čaši crnog vina i zdravstvene beneficije (detaljan vodič)Pića

Želite shvatiti broj kalorija u čaši crnog vina i je li to dobro za vas?

Procjena broja crno vino kalorija u vašem omiljenom crnom pinotu možda neće biti lako. Sadržaj kalorija ne biste našli otisnut ni na naljepnici boce.

Pa, kako izračunavate kalorije u vinu? Odakle dolaze te kalorije? Jesu li dobre za vas?

Odgovor nije tako jednostavan kao što možda mislite!

Na primjer, Čaša crnog vina s 12 - 14% sadržaja alkohola sadrži 106 - 132 kalorija, a bočica od 750 ml sadrži 530 - 660 kalorija.


Ali čekaj!

Količina kalorija također ovisi ovrsta vinapijete


Otkrijmo kakoizmjerite broj kalorijau vašem vinu, odakle dolazi sadržaj kalorija i kako upravljati unosom kalorija tijekom pijenja vina.Daljnje čitanje

Želite znati sve o crno vino poput Beaujolais Nouveau ili izvrsni Champagnes poput Dom Perignon? Također, istražite najbolje načine za dizajn savršenog vinski podrum za vašu kolekciju vina!

Ovaj članak sadrži

(Kliknite vezu u nastavku da biste prešli na određeni odjeljak)


 • Kalorije u vinu: odakle dolaze?
 • Koliko kalorija sadrži čaša crnog vina?
 • Kako izračunati kalorije crvenog vina
 • Crveno vino i njegove zdravstvene dobrobiti
 • Kako kontrolirati unos i ostati zdrav dok pijete crno vino

Kalorije u vinu: odakle dolaze?

Kalorije u vinu: odakle dolaze?

Prije brojenja broja kalorija u vinu, da vidimogdjete kalorije dolaze.

Tijekom fermentacije vina dodani kvasac razgrađuje šećer u soku od grožđa pretvarajući ga u alkohol i ugljični dioksid. Nije sav šećer pretvoren u alkohol, a ono što ostane naziva se zaostali šećer (RS).

To vam daje dva izvora kalorija u vinu - alkohol i šećer.A. Šećer

Količina ugljikohidrata u vinu ovisi o tome koliko zaostalog šećera ima u vinu. Šećer je ugljikohidrat, a ti ugljikohidrati vinu dodaju oko 4 kalorije po gramu.


Crveno vino laganog tijela može imati oko 3 grama ugljikohidrata u ulivanju od 150 ml. Suprotno tome, slatko desertno vino može imati do 20 grama ugljikohidrata u zalivanju (zbog čega desertna vina imaju manje veličine posluživanja). Čak i vrlo suha vina imaju neku količinu zaostalog šećera.B. Alkohol

Alkohol sadrži oko 7 kalorija po gramu. To je gotovo dvostruka količina od ugljikohidrata.

Međutim, alkohol se ne metabolizira kao ugljikohidrat (za razliku od šećera) - tako da ne pridonosi ukupnom sadržaju ugljikohidrata u vinu.

Dakle, ako ste na keto dijeti s niskim udjelom ugljikohidrata, i dalje ćete biti sukladni ako imate malo suhog vina. Samo zapamtite da će veći udio alkohola izjednačiti više kalorija u crnom vinu i bijelom.

Sada pogledajmobrojevi detaljno.

Koliko kalorija sadrži čaša crnog vina?

Čaša crnog vina s 12 - 14% sadržaja alkohola sadrži 106 - 132 kalorija, a bočica od 750 ml sadrži 530 - 660 kalorija. To također ovisi o vrsti vina koju pijete.

Evo kalorijske vrijednosti (kcal) crnog vina i bijelo vino kao i alkohol po količini

Koliko kalorija ima u čaši crvenog vina

Često čak i ista sorta vina (recimo, francuski cabernet sauvignon u odnosu na kalifornijski Cabernet Sauvignon) mogli bi imati različite kalorijske vrijednosti.

Pogledajte donju tablicu.Kalorije i ugljikohidrati prema vrsti vina

Evo općeg vodiča o kalorijama i ugljikohidratima koji se nalaze u različitim vrstama vina (crno vino, bijelo vino i ostalo).kalorije crnog vina: kalorije i ugljikohidrati prema vrsti vina

Sljedeća su vina slađa i često se toče u manjoj porciji.

kalorije crnog vina: veličina porcije

Izvor: USDA

Kako izračunati kalorije crvenog vina

Kako izračunati kalorije crvenog vina

Budući da prehrambene činjenice nisu otisnute na naljepnici vina, najlakši način za mjerenje kalorija u boci crvenog vina je provjerom ABV-a.

Kalorije u čistom alkoholu

U 1 oz čistog alkohola (etanola) sadrži oko 158 kalorija.

Dakle, vino od 150 ml s 14% ABV sadržavat će oko 111 kalorija izsamo alkohol.

Proračun:

158 x unci x ABV = 158 x 5 x 14/100 = 111 kalorija

Evo formule na bazi ABV za procjenu alkoholnih kalorija u čaši suhog vina

Unce x ABV x 1,6 = Kalorije alkohola

6 oz vina s 10% ABV sadrži oko 96 kalorija: 6 x 10 x 1,6 = 96Imaju li vina s malo kalorija stvarno niže kalorije?

Nije nužno.

Da biste to procijenili, pogledajte ABV i alkoholne kalorije koje se mogu spomenuti na vinskoj boci. Neke marke „niske kalorije“ mogu prikazati 100 kalorija za čašu od 150 ml, ali imaju 12% ABV. Ostale sadrže 89 kalorija po čaši, uz 8,5% ABV.

Kako alkohol doprinosi ukupnim kalorijama, onaj s 8,5% ABV je onaj koji ćete dobiti ako ste na dijeti.

Međutim, klasična suha vina mogu imati i malo kalorija. Dakle, nemateimatiotići po bocu vina 'niskokaloričnog', čak i ako pazite na unos kalorija.

Koja vrsta vina ima najmanje kalorija?

Koja vrsta crnog vina ima najmanje kalorija?
6 pobjednika u Bordeaux rougeu 2015

Bijelo vino ima tendenciju nižeg udjela alkohola u odnosu na crno vino, tako da uglavnom ima manje kalorija. Za klasično niskokalorično vino najbolje bi bilosuho vinos ABV od 9-12%.

Evo nekoliko crnih i bijelih vina s niskim udjelom alkohola (ABV):

Crveno vino s niskim udjelom alkohola:

 • Beaujolais , Bordo crvena (105-110 kalorija, ~ 10,5% ABV)
 • Bordeaux Red, Lambrusco Secco (110-120 kalorija, 10,5 ~ 11,5% ABV)

Bijelo vino s niskim udjelom alkohola:

 • Kabinett Riesling, Alsace Blanc (90-95 kalorija, 8-10% ABV)
 • Bourgogne Blanc, Pijemont Gavi (100-105 kalorija, ~ 10,5% ABV)


Ako imate ciljeve za mršavljenje, klonite se slatki bijelci poput Moscata (s 5,5% ABV i puno RS.) Sadržaj šećera računa se kao ugljikohidrati dodatne kalorije od zaostalog šećera prirodno će biti veći u a slatko vino .

Crveno vino i njegove zdravstvene dobrobiti

kalorije crnog vina i njegove zdravstvene dobrobiti

Crveno vino bogato je antioksidansom resveratrolom, a povezano je s nizom zdravstvenih blagodati. Poznato je da pomaže:

 • Poboljšajte zdravlje srca sprječavanjem zgrušavanja krvi i održava krvne žile fleksibilnima
 • Smanjite loš kolesterol i krvni tlak
 • Regulirajte šećer u krvi
 • Antioksidanti pomažu u liječenju prehlade


Crveno vino i njegovi učinci na težinu (gubitak ili dobitak)

Hoće li vam popiti bocu vina dnevno prekomjernu tjelesnu težinu?

Potencijalno, da. Kalorije u boci vina zbrajat će se, a alkohol može promijeniti vaše prehrambene navike i poremetiti vaš metabolizam. Evo kako:

 • Kalorijama dodaje: Iako vino nema masnoće, ono i dalje može biti tovno pridonoseći dnevnom unosu kalorija. Lakše je zanemariti tekuće kalorije u usporedbi s čvrstim tvarima, tako da ćete možda riskirati da smanjite više kalorija nego što je predviđeno.
 • Mijenja vaše prehrambene navike: Povrh toga, alkohol u vinu može promijeniti vaše prehrambene navike. Bilo koje alkoholno piće koje pijete, čak i lagano pivo, obično pivo ili viski, može vas navesti na slani ili masni visokokalorični međuobrok zbog alkohola.
 • Alkohol se metabolizira drugačije: Vaša će jetra dati prednost metabolizmu alkohola iz vašeg vina jer želi ukloniti toksine. Dakle, metabolizamdrugotoksini se stavljaju na čekanje, što može prouzročiti nezdravo nakupljanje toksina.
 • Odgađa metabolizam svega ostalog: Kako će alkohol dobiti prvi prioritet, vaše će tijelo odgađati sagorijevanje masnih stanica i drugih kalorija - uključujući one masne grickalice na koje vas je alkohol potaknuo ranije - što može dovesti do debljanja.

Sve ovo lako može zaobići vaše ciljeve u težini.

Ali mogli biste postići sredinu da pijete crno vino i ostanete zdravi.

Kako kontrolirati unos crnog vina i ostati fit i zdrav

kalorije crnog vina: kontrolirajte unos crnog vina i budite u formi i zdravi

I dalje možete uživati ​​u ispijanju crnog vina čak i ako pazite na prehranu. Evo nekoliko savjeta koje treba zapamtiti:1. Držite se suhih vina

Suho crveno vino sadržavat će manje šećera, premda morate obratiti pažnju i na sadržaj alkohola - ne zaboravite na one alkoholne kalorije! Također, imajte na umu da neka vina koja imaju suh okus (na primjer, Zinfandels) zapravo nisu suha.

Izbjegavajte desertno vino i slatki šampanjac (osim ako je vrsta ‘brut’, koja je suha).2. Kupujte visokokvalitetna vina

kalorije crnog vina: Kupujte visokokvalitetna vina

Vina niske kvalitete, masovna proizvodnja imaju više dodanog šećera. Ali u slučaju visokokvalitetnih vina, svaka slatkoća koju okusite dok pijete vjerojatno dolazi iz samog grožđa, a ne iz aditiva. Pa kupujte samo visokokvalitetna vina da što više preskočite te aditive.3. Izbjegavajte crvene iz toplijih vinorodnih krajeva

Toplija vinorodna područja daju zrelije grožđe. Zrelo grožđe znači više šećera, koji se zatim pretvara u više alkohola ili ostaje kao više zaostalog šećera. I zaostali šećer i alkohol doprinose brojanju kalorija.

Tako, na primjer, ako kupujete crno vino iz Kalifornije, možda ćete se htjeti odjaviti od vina iz Srednje doline gdje raste neko vrlo zrelo grožđe.4. Razmotrite vina iz regija sa strogim propisima o vinarstvu

Vina starog svijeta, poput onih iz francuskog AOC-a (apelacijskog naziva), talijanskog DOC-a ili španjolskog DO-a, bila bi izvrstan izbor ako tražite strogo reguliranu proizvodnju vina. Manja je mogućnost dodavanja šećera i Francuska vina na primjer, općenito imaju niži udio alkohola.5. Pazite na veličinu porcije

kalorije crnog vina: pazite na veličinu porcije

Preporučena uliv za čašu vina je pet unci. Čaše za crno vino obično su veće od onih za bijelo vino, pa postoji tendencija da se natoči više crnog vina! Pripazite koliko ulijete u čašu i obratite pažnju na veličinu vinske čaše dok ste za njom.6. Pijte umjereno

Budući da smo upravo spomenuli veličinu porcije, ne zaboravite umjereno piti alkohol.

Koliko je crnog vina dnevno zdravo?

To bi bila jedna čaša od 5oz za žene i dvije čaše za muškarce. Ne bi bilo dobro popiti pet čaša 150 ml vina u jednom sjedenju - to bi bila cijela boca!7. Pijte svoje crno vino nakon jela

kalorije crnog vina: Crno vino pijte nakon jela

Uzimanje vina ili alkohola natašte može vas ogladniti. Zato je bolje da crveno vino pojedete nakon što pojedete, čak i ako je to samo mali proteinski međuobrok.8. Pijte i bijelo vino

Koliko god voljeli crno vino, bijelo vino izvrsna je alternativa ako želite smanjiti kalorije - posebno suho bijelo poput suhog rizlinga ili sauvignon blanca.9. Redovito vježbajte

kalorije crnog vina: redovito vježbajte

Alkoholne kalorije su ‘prazne kalorije’ jer nemaju hranjivu vrijednost. Vježbati je dobar način da zaradite i sagorite alkoholno piće ili vinske kalorije, tako da se ne osjećate krivim pijuckajući tu čašu brut šampanjac . Povećavanje broja otkucaja srca pojačat će vaš metabolizam kako bi sagorjeli kalorije i izmamiti vam osmijeh na lice s dodatnom dozom serotonina.

Jedno je znati koja crna vina kupiti i još uvijek održavati nizak broj kalorija.

Ali što jeNajbolji načindokupujte kvalitetna vina?

Puno je mogućnosti kada je u pitanju kupnja kvalitetnih, visokokvalitetnih vina - bilo da je to crni pinot, cabernet franc, cabernet sauvignon, klaret, merlot, Syrah (Shiraz) ili fin zinfandel. Možete ih nabaviti u butik vinoteci ili na aukciji.

Međutim, trebali bisteUsporedi cijene, sreditidostava,skladišteiosiguranjesve sami. Također trebateprovjeriti autentičnostkako biste bili sigurni da ne kupujete boce slabije kvalitete koje će zasigurno biti više ugljikohidrata!

Umjesto toga, možete pustiti pouzdanu investicijsku platformu za vino poput Vinski klub učini sve ovo za tebe!


Preporučeno