Blog

Château Latour (Proizvodnja vina, najbolje boce za kupnju 2021.)Pića

Što je posebno u kraljevskom Chateau Latour i koja su najbolja vina koja biste trebali kupiti?

Na južnom rubu Pauillac-ov apelativ u Medocu leži bajkoviti Château Latour - Primeur Grand Cru Classé 1855 (najprestižnija prva klasifikacija u Francuskoj i svijetu.)

Prostire se na 78 hektara, ovaj povijesni Bordeaux Château proizvoditri uzvišena vina- Château Latour Grand Vin, Les Forts de Latour i Pauillac de Latour.

Ovaj će članak obuhvatiti povijest Château Latoura, vinarske prakse, bilješke kušanja, najbolja vina za kupnju 2021. godine ikako u njih ulagati.Daljnje čitanje

Želite li proširiti svoj portfelj za Evo sjajnog članka za početak .

Ovaj članak sadrži

 • Brzi pogled na Château Latour
 • Kratka povijest Château Latour
 • Vinogradi i vinarstvo Château Latour
 • Terroir
 • Ekološko i biodinamičko poljoprivredno gospodarstvo
 • Vino Chateau Latour
 • Vina izrađena u Chateau Latour
 • Sjajno vino Château Latour
 • Utvrde Latour
 • Pauillac de Latour
 • Château Latour posluživanje i parovi hrane
 • Najbolje boce Château Latour 2021. godine
 1. Château Latour, Pauillac Medoc, Bordeaux, Francuska, 1959
 2. Château Latour, Pauillac Medoc, Bordeaux, Francuska, 1982
 3. Château Latour, Pauillac Medoc, Bordeaux, Francuska, 1961
 4. Fort de Latour, Pauillac Medoc, Bordeaux, Francuska, 1966
 5. Fort de Latour, Pauillac Medoc, Bordeaux, Francuska, 1982
 6. Fort de Latour, Pauillac Medoc, Bordeaux, Francuska, 1971
 7. Le Pauillac de Château Latour, Pauillac Medoc, Bordeaux, Francuska, 1973
 8. Le Pauillac de Château Latour, Pauillac Medoc, Bordeaux, Francuska, 1965
 9. Le Pauillac de Château Latour, Pauillac Medoc, Bordeaux, Francuska, 2000
 • Je li Château Latour dobro investicijsko vino?

Čitaj više:


Želite li impresionirati svoje prijatelje ukusnim pićima?Pogledajte ove recepte za a Mimoza i Sangria!

Brzi pogled na Château Latour

Brzi pogled na Château Latour

Vinsko imanje Chateau Latour smješteno je u vinskoj regiji Bordeaux u Francuskoj, 300 metara od ušća Gironde. Jedno je od najstarijih vinarskih svojstava u apelaciji Pauillac.


(Iako su imena slična, Château Latour nije povezan s Château La Tour Haut-Brion.)

Chateau je u vlasništvu Groupe Artemis, koja je također vlasnik aukcijske kuće Christie's, vinskog imanja Domaine d’Eugénie i drugih luksuznih objekata.


Sva tri vina koja proizvodi Chateau su bordoška crvena vina. Vinogradarske parcele Chateau Latoura zasađene su Cabernet Sauvignonom, Merlotom, Cabernetom Francom i Petit Verdotom.
Otkrijmo kako je Chateau Latour započeo.

Kratka povijest Château Latour

Kratka povijest Château Latour

Bogata povijest Dvorca seže više od 600 godina u 14. stoljeće.

Tijekom povijesnog Stogodišnjeg rata na zemlji je izgrađen toranj Tor à Saint-Lambert koji je stražario nad rijekom Gironde. Izvorni toranj uništen je 1453. godine u bitci kod Castillona. Međutim, u 1600-ima izgrađen je ukrasni kružni toranj nazvan La Tour de Saint-Lambert. Ova kula nadahnula je ime vinskog imanja.

Dvorac se prenosio obiteljskim vezama od 1670. godine kada ga je kupila obitelj de Chavannes. Prenesen je na obitelj de Clauzel 1667. brakom, a zatim ponovno na obitelj de Ségur brakom, koja je imanju dodala Chateau Lafite u 18. stoljeću.


Vinsko imanje ostalo je u rukama obitelji de Segur do 1963. godine, kada je prodano grupi Pearson. Novi upravitelji imanja bili su inovativni, a Chateau Latour postao je jedna od prvih vinarija koja je stare hrastove kace zamijenila kadama od nehrđajućeg čelika.

Napokon, 1993. godine poduzetnik François Pinault kupio je poznati Chateau Latour i postao je dio njegove holding tvrtke Artemis Groupe.

Daljnje čitanje:

Želite li istražiti različite sorte vina?Saznajte sve o Vino od malbeca ili saznajte o elegancija šampanjca - samo pripazite da ga poslužite ispravno

Vinogradi i vinarstvo Château Latour

Vinogradi i vinarstvo Château Latour

Primarni terroir Château Latoura je vinograd u Bordeauxu od 47 hektara poznat kao 'L'Enclos'. Na ovom dijelu zemlje uzgaja se grožđe za Grand Vin.

Cabernet Sauvignon glavna je sorta grožđa koja zauzima 80% površina u Enclosu. Ostatak je zasađen s 18% merlota, a samo 2% su Cabernet Franc i Petit Verdot.

Jedinstveno u procesu proizvodnje vina je da vina Chateau Latour prolaze i primarnu fermentaciju i malolaktičku fermentaciju u kadama od nehrđajućeg čelika kako bi razvili mekoću i zaobljenost vina.Terroir

Terroir

Blizina rijeke Gironde štiti vinove loze od hladnih vremenskih uvjeta. Također omogućuje rano sazrijevanje grožđa, što je dobro za vrijeme berbe.

Enclos ima dvije različite vrste tla. Središte Enclosa čine šljunak i glina. Tlo oko ruba Enclosa sastoji se od šljunka i pijeska.

Te komponente omogućuju lozi da raste duboko i snažno. Glina u dubokom podzemlju zadržava vodu. To znači da će i u godini s minimalnom količinom kiše loza imati pristup vodi.Ekološko i biodinamičko poljoprivredno gospodarstvo

Ekološko i biodinamičko poljoprivredno gospodarstvo

Put Chateaua do održivog uzgoja započeo je 2008. godine kada su počeli koristiti konje za obradu zemlje. Trenutno se za obrađivanje tla u Enclosu koristi sedam konja.

The Vinograd Chateau Latour dobio je certifikat o organskom vinu u listopadu 2018. Vinsko imanje koristi biljne infuzije, sumpor i bakar za borbu protiv bolesti i sprečavanje insekata da jedu lozu. Također koriste 100% organska gnojiva.

Preko polovice vinove loze Chateau Latour uzgaja se biodinamičkim tehnikama, ovisno o vremenu i lunarnom kalendaru.

Također pročitajte:

Pogledajte najpoželjnije boce bogati Chianti i slatka ružičasta vina !

Ili ste možda za bijelim vinom?Evo vodiča za elegantni Sauvignon Blanc i aromatično vino rizling.

Vino Chateau Latour

Vino Chateau Latour

Počasna značka Chateaua je njihova dosljednost - vinarija iz godine u godinu proizvodi izuzetno vino.

Ova izvrsna vina puna su snage, energije i intenzivne koncentracije.

Za fino vino ovog dvorca Pauillac treba vremena da odleži. Nikada se ne smije piti premlad, jer će pokvariti okuse i iskustvo boce Chateau Latour. Arome Latoura razvijaju se desetljećima.

Pogledajmo izbliza Vina Chateau Latour .

Sjajno vino Château Latour

1. Veliko vino Château Latour

Chateau's Grand Vin napravljen je isključivo od 'Vieilles Vignes' ili, na engleskom jeziku, 'Old Vines' starih najmanje 60 godina.

Cabernet Sauvignon glavno je grožđe koje se koristi u bordoškoj mješavini i zauzima više od 90% sadržaja vina. Vino je duboko, elegantno i koncentrirano.

2. Utvrde Latour

Les Forts de Latour je drugo vino Chateaua, stvoreno od mladih trsova u Enclosu i drugim vinogradima. Budući da se vinova loza koja se koristila za stvaranje ovog vina nikada nije koristila u Grand Vinu, to po definiciji nije strogo drugo vino.

Vino je prvi put stvoreno 1966. godine, ali se proizvodi tek godišnje od 1990.

3. Pauillac de Latour

Chateau Latour je bilo prvo vinsko imanje koje je stvorilo treće vino u Bordeauxu 1965. Vino se proizvodi od istih mladih vina kao i drugo vino, ali od grožđa koje nije pronađeno pogodno za Les Forts de Latour.

Ovo treće vino je svježe i voćno i može se uživati ​​puno mlađe od Grand Vina i drugog vina - nakon otprilike pet godina.

Daljnje čitanje:

Može li jedini Chateau koji se nadmeće s elegancijom Latoura biti povijesni? Chateauneuf Pope?Château Latour posluživanje i parovi hrane

Château Latour posluživanje i parovi hrane

Da bi se puni potencijal Chateau Latoura oslobodio, treba ga otvoriti u pravom dobu i poslužiti na 60 ° Fahrenheita.

Chateau Latour dobro se slaže s tradicionalnim mesnim jelima poput pečene piletine, svinjetine i govedine. Struktura ove bordoške crvene boje izvrsno se slaže s jelima koja su bogata i s okusom - dobar primjer bi bila goveđa prsa ili obilno pečenje u loncu.

Jesu li vam usta već zalila

Nastavite čitati kako biste otkrili na koje biste boce Chateau Latoura trebali biti u potrazi!

Preporučeno