Blog

Chateau Angelus (Vinarstvo, Najbolja vina, Cijene 2021)Pića

Zanima vas boca ili dvije slasnog dobrog vina Chateau Angelus?

Château Angelus jedna je od najprestižnijih apelacijskih vinarija Saint Emilion, a promovirana je u status prve klase Grand Cru classé 1996. godine. Iza sebe ima fascinantnu povijest, a čak se i pojavljivala na velikom platnu u Hollywoodu.

Kako se pravi vino Chateau Angelus? Zbog čega je iznimno vino u koje treba investirati? I, koje boce trebate kupiti?

U ovom ćete članku proputovati povijest marke, prepustiti se njezinim vinarskim tajnama i naučiti koja vina biste trebali kupiti 2021. godine.

Također ćete odreditinajbrži (i najsigurniji) način ulaganja u ovo vino Saint Emilion.
Daljnje čitanje

Želite proširiti svoj vinski portfelj? u ovom pronicljivom vodiču .

Ovaj članak sadrži:

(Kliknite donje poveznice da biste prešli na određeni odjeljak)

 • Povijest Chateau Angelusa
 • Oznaka Chateau Angelus
 • Vina Chateau Angelus
 • Vinogradarstvo i vinifikacija Château Angelus
 • Kako prepoznati izvorne berbe Chateau Angelusa
 • Kako uživati ​​i služiti Chateau Angelus
 • Najbolja vina Chateau Angelus za kupnju 2021. godine
 1. 1990. Chateau Angelus, Saint-Emilion Grand Cru
 2. 1959. Chateau Angelus, Saint-Emilion Grand Cru
 3. 1940 Chateau Angelus, Saint-Emilion Grand Cru
 4. 1961. Chateau Angelus, Saint-Emilion Grand Cru
 5. 1989. Chateau Angelus, Le Carillon de L’Angelus, Saint-Emilion Grand Cru
 6. 2010. Chateau Angelus, Le Carillon de L’Angelus, Saint-Emilion Grand Cru
 7. 2003. Chateau Angelus, Le Carillon de L’Angelus, Saint-Emilion Grand Cru
 8. 2014 Chateau Angelus, br. 3 d’Angelus, Saint-Emilion Grand Cru
 9. 2016. Chateau Angelus, br. 3 d’Angelus, Saint Emilion Grand Cru
 10. 2015 Chateau Angelus, br. 3 d’Angelus, Saint Emilion Grand Cru
 • Zašto je Chateau Angelus dobro investicijsko vino
 • Uložite u Chateau Angelus i druga fina vina kroz vinski klub

Kratki uvod u Chateau Angelus

Imanje Chateau Angelus nalazi se na desnoj obali vinske regije Bordeaux, u općini Saint-Emilion na području Gironde. U vlasništvu obitelji de Bouard, Chateau Angelus pridružio se redovima kao Premier Grand Cru Classe A 2012. godine.


Osim Grand Vina, Chateau Angelus ima još dva vina - Carillon d’Angelus i No. 3 d’Angelus - s ukupno oko 62 berbe.

Dvorac uživa u savršenoj južno izloženoj padini koja im omogućuje uzgoj Cabernet Franca i Merlota, dijela mješavine Chateau Angelus.


Što se tiče vina Chateau Angelus, koncentrirana, bogata i složena mogu ih lako opisati!

Zaronimo u slavnu prošlost ovog čudesnog vina.

Također pročitajte: Istražite više vinskih sorti poput ukusno vino Malbec ili klasični šampanjac .

Povijest Chateau Angelusa

Povijest Chateau Angelusa

Obitelj Bouard de Laforest živi u Bordeauxu više od 700 godina, stigavši ​​u St Emilion 1782. godine.


Dvorac je, kao što je danas poznato, nastao tek 1909. Tada je Maurice de Bouard de La Forest kupio parcelu vinove loze od 3,5 hektara pod nazivom L’Angelus Chateau Angelus.

Zanimljivo je da je parcela vinove loze svoje ime dobila zbog blizine triju lokalnih crkava - kapelice u Mazeratu i crkve u Saint-Martinu de Mazeret i Saint-Emilionu.

Chateau Angelus pod vodstvom Huberta de Bouarda

Slava Chateau Angelusa porasla je nakon što je zavladao Mauriceov unuk Hubert de Bouard de Laforest.

Napravio je brze promjene u dvorcu, počevši od berbe 1988. godine. Promijenio je ime iz L’Angelus u Angelus, napominjući da je to omogućilo da se vino prvo pojavi na abecednim popisima.

Primijenio je nove tehnike, započeo zelenu berbu i počeo odležavati vina u novim bačvama od francuskog hrasta. Pod njegovim vodstvom Chateau Angelus proširio se i na Kinu i Aziju - prvo za vina St Emilion.

Također je uključio Chateau Angelus u scenu u Film o Jamesu Bondu Casino Royale! 007, kojeg glumi Daniel Craig, moglo se vidjeti kako pijucka čašu Chateau Angelusa. To je dovelo do velikog skoka prodaje.

Trenutni vlasnik Chateau Angelusa

Hubertova kći, Stephanie de Bouard-Rivoal, trenutna je vlasnica Chateaua. Ona je osma generacija Bouarda i treća žena koja je vodila imanje.
Promjene u klasifikaciji

Promjene u klasifikaciji

Chateau Angelus prvi je put klasificiran kao Grand Cru Classe koji im je pomogao da prežive vinsku krizu u Bordeauxu 1973. i sudjeluju u enološkoj obnovi 1980-ih.

U tom je kontekstu Hubert, diplomirani enolog sa Sveučilišta Bordeaux, iskoristio priliku za inoviranje Chateau Angelusa.

Tada je 1996. Chateau Angelus dobio Premier Grand Cru Cru Classe B.

A 2012. promoviran je u Premier Grand Cru Classe A - čast podijeljenu sa samo još tri imanja, Chateau Ausone, Chateau Cheval Blanc i Chateau Pavie!

Chateau Angelus proslavio je ovu priliku puštajući berbu 2012. u posebnoj boci u crnoj boji. Reljefno je utisnuto 21,7-karatno zlato utisnuto pismo.

Oznaka Chateau Angelus

Oznaka Chateau Angelus

Oznaka je uvijek sadržavala zvono na svijetloj pozadini. Zvono angelusa značajno je jer bi u to vrijeme oni koji rade u vinogradima Bordeauxa tijekom dana čuli zvona triju lokalnih crkava.

Zvuk je nadahnuo ime Chateau Angelus, njegov logotip, kao i skulpturu koja se pojavljuje na dvorcu.

Vina Chateau Angelus

Vina Chateau Angelus

Osim njihovog prvog vina, na imanju Chateau Angelus proizvode se još dva bordoška vina: Carillon d’Angelus i No. 3 d’Angelus.

Imanje Chateau Angelus godišnje proizvede u prosjeku 10 000 slučajeva Chateau Angelus i 1 000 slučajeva Carillon d’Angelus. Proizvodnja broj 3 d’Angelus još je manja, s gotovo 800 kutija po berbi.

Pogledajmo sva tri vina.1. Dvorac Angelus Grand Vin

Chateau Angelus Grand Vin mješavina je Cabernet Franca i Merlota i star je 18 mjeseci. Nakon toga u boci provodi najmanje pet godina prije nego što je puštena. Chateau Angelus godišnje proizvede oko 100 000 boca ovog vina. Većina berbi također dolazi u magnum veličinama.2. Carillon d’Angelus

Carillon d’Angelus je drugo vino dvorca i prvi put je izašlo u berbi 1987. godine. Mješavina je Merlota, Cabernet Franca i Cabernet Sauvignona iz različitih teuroara St. Emilion. Carillon d’Angelus poznat je po baršunastim taninima, čistim voćnim mirisima i elegantnom finišu.3. broj 3 d’Angelus

Broj 3 d’Angelus ima mješavinu od 85 do 90% merlota, idealnu za piće u roku od 5-8 godina, za razliku od svojih matičnih vina koja mogu odležati puno duže.

Daljnje čitanje:

Saznajte više o nekim ukusnim vinima uz naše vodiče do Chianti vino , Sauvignon Blanc i rizling vina.

Tražite nešto drugačije?The živahni Chateauneuf du Pape , egzotično vino Zinfandel i slasno vino Barbera pobudit će vaš interes.

Vinogradarstvo, terroir i vinifikacija Chateau Angelus

Vinogradi Chateau rastu u prirodnom amfiteatru na padini okrenutoj prema jugu i u podnožju Saint-Emiliona. Ljetne temperature ovdje su koncentrirane, a rast obično započinje ranije.

Vinogradi se sastoje od 39 hektara zasađenih sa 53% merlota, 46% cabernet franca i 1% Petit Verdota.

Cabernet Franc je posađeno u ovo vinograd jer je prvotno francusko ime bilo Bouchet - ujedno i djevojačko prezime Hubertove bake, Elisabeth Bouchet! Vinova loza Cabernet Franc stara je gotovo 38 godina.

Merlot zasađeno je u tlima s više gline i vapnenca, a vinove loze Cabernet Franc u šljunku, vapnencu i pijesku terroir.

Iako se cijeli vinograd sastoji od 39 hektara, Chateau Angelus proizvodi se samo na 27 hektara klasificiranih kao Prvi rast. Preostalih 12 hektara koristi se za Carillon d’Angelus i broj 3 d’Angelus.

Imanje Chateau Angelus bilo je jedno od prvih u Saint-Emilionu koje je usvojilo optičku tehnologiju sortiranja. Dodatno sortiranje vrši se ručno nakon optičkog sortiranja.Proces vinifikacije

Proces vinifikacije

Vinarski postupak Chateau Angelusa započinje hladnom maceracijom tijekom pet dana. Grožđe je fermentirano cijelo u 24 posude s regulacijom temperature od drveta, nehrđajućeg čelika i betona.

Malolaktička fermentacija događa se u novim hrastovim bačvama između 18 i 24 mjeseca. Tijekom prvih osam mjeseci vino odležava na talogu. To mu daje više boje i bogatstva. Koliko dugo ostaje u bačvi, ovisi o njenoj berbi i karakteristikama.

Tehnike vinifikacije i starenja za Carillon d’Angelus također su prilagođene s njegovom jedinstvenom mješavinom.

Istražimo sada kako možete prepoznati berbe i uživati ​​u Chateau Angelusu.

Također pročitajte: Želite proširiti svoj čaša za vino domet?Krenimo od Čaše za pjenušac s ovim jednostavnim vodičem .

Kako prepoznati izvorne berbe Chateau Angelusa

Kako prepoznati izvorne berbe Chateau Angelusa

Zahvaljujući povišenom statusu, cijene Chateau Angelusa porasle su. A s berbom 2014. Chateau Angelus svrstao se među vrhunske bordoske dvorce.

To je dovelo do mnogih slučajeva prijevara i krivotvorenja vina. Kako bi se tome suprotstavili, sva njihova vina proizvedena od 2014. nadalje sadrže jedinstveni ID čip.

Kad skenirate ovaj čip, naučit ćete sve što biste možda trebali znati o vinu i toj određenoj berbi. To također uključuje detalje o žetvi i mješavini, što vam omogućuje da odmah znate imate li originalnu bocu.

Preporučeno