Članak

Kako spojiti vino s ljetnim roštiljemPića

Roštiljanje je cjelogodišnji događaj u Kaliforniji, međutim, ništa ne govori o ljetnom razdoblju više od paljenja roštilja, oblačenja platnene pregače i razbijanja punog jelovnika s hranom pogodnom za objedovanje na otvorenom. Zbog odvažnih okusa i bezbroj opcija mesa, preljeva i priloga, odabirom tog savršenog vina možete podići vaše jednostavne kulinarske vještine temeljene na dvorištu na potpuno novu razinu. Evo našeg osnovnog vodiča za sparivanje vina sa svim vašim omiljenim BBQ elementima.

Meso

Krenimo dalje i pretpostavimo da sve vaše omiljene mesojedne opcije idu na roštilj ili se poslužuju na način koji odgovara zabavi na otvorenom; potencijalno jakog okusa i spreman za što brže proždiranje.

• Govedina: Kao najzahtjevniji BBQ s crvenim mesom, poželjet ćete se držati vina s višim taninima. To komplimentira masnoću proteina i uravnotežuje veliko bogatstvo. Ako pripremate odrezak, svakako se pridržavajte crvene boje s okusom poput Napa Caberneta, ali za nešto poput hamburgera možete se više igrati s onim parovima, ovisno o dodacima i dodacima.

Insider savjet: Napine vlastite Svilenkasto glatki cabernet sauvignon Louisa M. Martinija je ono što bismo izabrali za savršeno kuhani odrezak ili čak za polako kuhani sendvič od goveđe govedine.

• Svinjetina: Ovo je meso koje obično dobiva puno začina, posebno na začinjenoj strani, koja će se lijepo uravnotežiti sa suhom crvenom. S druge strane, neki kuhari obično svinjetinu aromatiziraju sa slađim nepcima kako bi istakli prirodne šećere u mesu. Ako je to slučaj, usmjerite se prema crvenom ili bijelom vinu s niskim sadržajem tanina, s puno voća i kiselosti.

Insider savjet: Inglenookov Blancaneaux iz 2015. godine nudi nepce svježih okusa tropskog voća. Note ananasa, guave i marakuje uvijek se dobro slažu sa svinjetinom.

• Piletina: Uglavnom, što je meso tanje mršavije, vino može biti laganije. Budući da je piletina nemasno meso, poželjet ćete bijelo vino. Ništa ne nadmašuje Chardonnay sa savršeno kuhanom piletinom s roštilja. Ako razmišljate o prženoj piletini, tada uzmite ružu koja će nadopuniti masniji, ali slaniji stil.

Insider savjet: Uz naznake hrasta vanilije i koštičavog voća, pronaći ćete to Rezervat vinograda Los Carneros San Giacomo iz vinograda Bennett Lane Chardonnay iznijet će biljnu stranu vašeg jela s piletinom.

• Janjetina: Ovo je meso zamršenijeg okusa i na njega svakako treba misliti u umaku (vidi dolje). Uglavnom, zbog ovog profila može biti prilično svestran s uparivanjem. Crvena srednjeg tijela sigurna je oklada ako se jako naginjete začinima, poput Syraha ili Malbeca. Ili možete uzeti klasični kalifornijski cabernet sauvignon za savršen kompliment velikim okusima.

Insider savjet: Sa slojevima mente i maline, Montelena Cabernet Sauvignon sjajan je izbor za složene suptilnosti povišenog jela od janjetine.

• Riba: Uživajući u toplom ljetnom danu ili se pridržavajući prehrambenih ograničenja, riba je nevjerojatna opcija za roštilj. Za snapper i losos, Pinot Noir je fantastična opcija za ribu s roštilja. Nagovještaji hrasta nevjerojatno djeluju s okusom svježe ribe, pa ako ćete pobijeliti, nagnite se prema kalifornijskom Chardonnayu. Ostali plodovi mora (ostrige ili škampi s roštilja bilo tko?) Izvrsno se slažu s rizlingom ili sauvignon blancom.

Insider savjet: Lijepo srednjeg tijela Pinot iz Domaine Carnerosa dodati će nježni slani završetak ribi s roštilja i bit će lagani dodatak namjerno neteškom obroku.

Umak

Meso je izvrsno mjesto za početak sparivanja, ali može završiti u kanti s ražljem ako na tanjuru niste dobro razmislili do krajnjeg proizvoda. Znanje u što umačete te proteine ​​glavni je čimbenik odabira savršenog vina za obrok.

• Pikantni roštilj: Neki od najtoplijih umaka s roštilja, iako su ukusni, mogu otežati odabir vina. U tom slučaju odaberite polusuhi kalifornijski rizling ili ohlađeni bijeli Zinfandel. Uz to bi moglo odgristi i ta pileća krilca s pet alarma.

• Tanki umaci: Ako osnova vašeg umaka ima melasu, smeđi šećer ili azijske utjecaje poput Hoisina ili korejskog roštilja, tada se obavezno uparite s voćnim vinima poput Shiraza ili Sonome Syraha prepunog pekmeza.

• Zeleni umaci: Više bliskoistočnih i mediteranskih začina, umaci koji sadrže metvicu, ružmarin od češnjaka ili chimichurri mogu biti poslastica među omiljenim BBQ-ovima poput ćevapa ili odreska. Težite srednje taninskom crvenom, glatkog, voćnog završetka poput malbeca ili drugih španjolskih sorti.


Preporučeno