Blog

Krug šampanjac (vinarstvo, najbolja vina, cijene 2021.)Pića

Želite li dodati bocu šampanjca Krug u svoju kolekciju?

Krug Grand Cuvée često se smatra najboljim svjetskim šampanjcem koji nije berba, vrlo tražen od poznavatelja vina i kolekcionara.

Krug je također tvorac dvaju najboljih šampanjaca s jednim vinogradom na svijetu - Krug Clos d’Ambonnay i Krug Clos du Mesnil.

Zašto su ovi šampanjci tako traženi? Kako se izrađuju?

U ovom ćemo članku istražiti sve o Kući Krug - grožđu i vinogradima, jedinstvenom vinarstvu, stilovima Champagnes, sljubljivanju hrane inajbolji način ulaganja u šampanjac Krug2021. godine.
Daljnje čitanje

Otkrijte najbolje načine za Uložite u najfinija investicijska vina u ovom detaljnom vodiču.

Ovaj članak sadrži

(Kliknite vezu u nastavku da biste prešli na određeni odjeljak)

 • Proslavljena kuća Kruga
 • Grožđe i vinogradi iz Kruga
 • Vinarstvo i Krug
 • Luksuzne boce šampanjca Krug
 • Krug Grande Cuvée
 1. Krug Grande Cuvée 168. izdanje Brut
 2. Krug Grande Cuvée 160. izdanje Brut
 3. 1964 Krug Private Cuvée
 • Krug rosé
 1. Krug brutus ruže
 • Krug Vintage
 1. 1988. Circle Vintage Brut
 2. 1996 Circle Vintage Brut
 • Zbirka krugova
 1. 1982 Zbirka Krug Brut
 2. 1985. Zbirka Krug Brut
 • Krug Clos du Mesnil
 1. 2002 Krug Clos du Mesnil Blanc de Blancs Brut
 2. 2004. Krug Clos du Mesnil Blanc de Blancs Brut
 • Krug Clos d'Ambonnay
 1. 1996. Krug Clos d'Ambonnay Blanc de Noirs Brut
 2. 2002 Krug Clos d'Ambonnay Blanc de Noirs Brut
 • Posluživanje i sljubljivanje hrane s bocom kruga
 • Još zanimljivih činjenica o Krugu
 • Ulaganje u šampanjac Krug

Proslavljena kuća Kruga

Proslavljena kuća Kruga
Kuća Kruga

Johann Joseph Krug devet se godina učio u Champagne Jacquessonu, prije nego što je osnovao vlastitu kuću u Champagneu 1843. Osnovao je Kuću Krug u gradu Reims, Champagne, Francuska.


U svoju osobnu bilježnicu napisao je:

“U principu bi dobra kuća šampanjca trebala napraviti dva šampanjca iste kvalitete. Šampanjac broj 1: ovaj sastav treba mijenjati svake godine kako bi se ponovno stvorio najdarežljiviji izraz šampanjca. Šampanjac broj 2: ... šampanjac okolnosti. '


Joseph Krug tada je krenuo u izradu šampanjca koji nitko drugi nije imao - koji bi se mogao nuditi svake godine s jednakom razlikom, bez obzira na godišnje klimatske promjene. Tako je nastao poznati Krug Grand Cuvée.

Danas je Krug u većinskom vlasništvu LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton - dijela zvjezdane konjušnice LVMH vinskih marki koja se može pohvaliti imenima poput Moët & Chandon, Veuve Clicquot i Ruinart.

Međutim, obitelj Krug zadržava određeni stupanj autonomije i nastavlja biti aktivno uključena u ključne odluke Doma.

(Zabavna činjenica: Ovaj Krug nije isto što i Torey Krug iz slave Stanley Cupa - američki obrambeni hokejaš na ledu čija je cijela karijera najbolja bila 12 golova i 27 asistencija koje je postigao u sezoni Boston Bruins 2014. – 2015.)


Također pročitajte:

Uronite u svijet izvrsni šampanjci i pjenušavo vino s ovim osvjetljujućim vodičem.

Pretvorite svoje vino u osvježavajuća Mimoza , voćna Sangria , ili otmjeni Kir Royale sa sjedištem u Creme de Cassisu ! Otkrijte više šampanjski kokteli za bilo koju prigodu !

Sada da vidimo koje grožđe leži u srcu šampanjca Krug.

Grožđe i vinogradi iz Kruga

Grožđe i vinogradi iz Kruga

Sve tri vrste šampanjca koriste se u vinima Krug - Chardonnay, Pinot Noir i Pinot Meunier.

Krug je vlasnik 30% vinograda koji proizvode njihova vina. Ostatak njihovog grožđa potječe od dugoročnih uzgajivača vinove loze, ukupno 250 pojedinačnih ploha u regiji Champagne.

Njihove dvije berbe od jednog vinograda dolaze iz Clos du Mesnil i Clos d’Ambonnay.A. Vinograd Clos du Mesnil

Vinograd Clos du Mesnil
Vinograd Clos du Mesnil

1971. godine Remi i Henri Krug kupili su 6 hektara vinove loze u selu Mesnil-sur-Oger. Otkrili su ograđeni Clos du Mesnil prilikom posjeta njihovom novom vinogradu.

Clos du Mesnil velik je 1,84 hektara i uzgaja Chardonnay. Iz godine u godinu vina s ove malene parcele bila su neprestano jedinstvena i lijepa - zato su braća Krug na kraju stvorila berbu šampanjca Clos du Mesnil.B. Vinograd Clos d’Ambonnay

Vinograd Clos d’Ambonnay

Nakon Clos du Mesnil, Remi i Henri Krug odlučili su da trebaju odati počast i grožđu Pinot Noir. Kupljeni zid Clos d’Ambonnay kupili su 1991. godine, zemljište od 0,68 hektara na obroncima Montagne de Reims.

Krug Clos d’Ambonnay dolazi iz crnog pinota uzgojenog na ovom rijetkom dragulju vinograda.

Čitaj više: Istražite intenzitet voća Malbeca , sočnost Barbere , ili aromatični sauvignon blanc vina.

Vinarstvo i Krug

Vinarstvo i Krug

Vizija Josepha Kruga bila je nadići ideju berbe. Počeo je graditi kolekciju rezervnih vina, što je praksa koja je tijekom godina nastavila biti standard u Krugu.

Sva vina u Krugu fermentiraju se u malim hrastovim bačvama od 205 litara. Grožđe iz svake cru vinificira se odvojeno u osnovna vina, bez malolaktičke fermentacije, a dva regala vrše se gravitacijom. Rezervna vina smještaju se u spremnike od nehrđajućeg čelika.

Podrumski majstor (chef de caves) utvrđuje koja vina s pojedinačnih parcela mogu poboljšati kreacije godine, a koja se mogu čuvati kao rezerve. Dugogodišnji majstor podruma Eric Lebel predao je palicu Julie Cavil 2020. godine.

Danas Krug ima 150 rezervnih vina iz 12 različitih godina i 250 vina u godini. To ukupno broji 400 vina dostupnih za konačnu mješavinu novog šampanjca svake godine, a svako je izraz individualne parcele.

Poput boja na paleti, upotreba vina iz nekoliko berbi omogućuje vinaru da stvori izuzetno bogatstvo okusa u kruškim šampanjcima.

Daljnje čitanje:

Tražite slatko, aromatično vino? Probati ukusni rizling vina ili a zipi Zinfandel .

Istražimo ekspresivna vina Kruga.

Luksuzne boce šampanjca Krug kupit ćete 2021. godine

Luksuzne boce šampanjca Krug kupit ćete 2021. godine

Krug proizvodi šest stilova vina, a najpoznatija ponuda je ne-berba Grand Cuvée. Tu su i Rosé, Krug Vintage, Krug Collection, Krug Clos du Mesnil i Krug Clos d’Ambonnay.


Ispod je šest vinskih stilova i naš odabrani popis najboljih vina za kupnju 2021. godine.1. Krug Grande Cuvée

Krug Grande Cuvée

Krug Grand Cuvée je brut šampanjska mješavina od preko 120 osnovnih vina iz najmanje 10 različitih berbi, od kojih su neka stara i do 15 godina. Oni stvaraju različite okuse i arome za svako godišnje izdanje.

Krug Grande Cuvée bio je poznat kao Private Cuvée prije 1978. Krug je također promijenio oblik boce svojih vina 1978. u sadašnju, prepoznatljivu bocu uskog grla.

Isprobajte ove Grande Cuvées:

 • Krug Grande Cuvée 168eme Edition Brut (Cijena: 190 USD +)

Ovaj jedinstveni šampanjac sastoji se od 42% rezervnih vina. Doživite aromu rascvjetalog cvijeća i okuse lješnjaka, nugate, badema i meda.

 • Krug Grande Cuvée 160 eme Edition Brut (Cijena: 400 USD +)

Ovaj prestižni cuvée pokazuje cvjetni karakter sa suhim i agrumima, marcipanom i notama briochea.

 • 1964 Krug Private Cuvée(Cijena: 1.950 USD +)

Ovaj ostarjeli brut šampanjac pokazuje eleganciju i energiju s aromama i okusima prženih orašastih plodova i suhe mandarine.2. Krug Rosé

Krug rosé

Krug Ružičasta jedino je Houseino vino koje nije staro, osim Grand Cuvéea. Njegova suptilna ružičasta boja dolazi od fermentacije pinota crnog u dodiru s kožom.

 • Krug Brut Rosé(Cijena: 330 USD +)

U bilješkama degustacije opisuju se mirisi šipka, dudova, papra i ružičastog grejpa.


Čitaj više: Rosé vina su sinonim za proslave! Otkriti najbolje boce ružinog vina da ukrasite svoj stol za večeru i vaš podrum!3. Vintage krug

Krug Vintage

Krug Vintage mješavina je vina jedne godine. Mješavina odležava još 10 godina u Krugovim podrumima kako bi mogla razviti svoj najizdašniji izraz.

Upoznajte ove berbe Kruga:

 • 1988. Circle Vintage Brut(Cijena: 940 USD +)

Tada berba 1988. godine ima egzotični nos od bijelog voća, tartufa i začina.

 • 1996 Circle Vintage Brut(Cijena: 570 USD +)

1996. posljednja je berba koju su stvorile tri generacije Kruga - Paul II, Henri, Remi i Olivier. Prikazuje čvrstu teksturu s punim, zrelim okusima kruške, kandiranog limuna, meda i notama moke.

Preporučeno