Članak

Napokon započinje filmski festival u dolini NapaPića

Po Deirdre Bourdet

nvFilmFestival.jpgOvaj studeni najavljuje pokretanje novog događaja s potpisom za dolinu Napa: Filmski festival u dolini Napa. Nakon više od pet godina sanjarenja, festivalski supredsjedatelji Brenda i Marc Lhormer najavili su da će Filmski festival doline Napa debitirati u studenom 2011. s petodnevnim, četiri grada produženim vikendom kinematografskog slavlja. No budući da je 2011. godina još daleko, trodnevna proslava lansiranja ovog studenog sudionicima daje priliku da probaju sjajne stvari koje se spremaju.

Suvoditelji Marc i Brenda Lhormer nisu nepoznati ni filmskoj industriji, ni naporan posao planiranja filmskih festivala. Par je producirao i distribuirao film iz 2008 Šok za boce , nadahnut degustacijom u Parizu 1976., i sedam godina vodio Filmski festival u dolini Sonoma. Marc Lhormer bio je ljubazan da porazgovara sa mnom o najnovijem pothvatu para i skorom lansiranju, kojeg naziva 'zabavom' za glavni događaj sljedeće godine.

Filmski festival u dolini Napa ima tri temeljna principa: (1) slavljenje ljudske razmjere ljudskog postojanja predstavljanjem stvarnih ljudi sa stvarnim problemima i nadom koja nas nadahnjuje; (2) istraživanje multikulturalnih razlika u perspektivi, kao i zajedničkih obilježja kulturnih podjela unutar SAD-a i međunarodno; i (3) okupljanje umjetnika i publike radi razgovora o filmovima. Svaki film koji se prikazuje predstavljat će redatelji, glumačka postava ili oboje, a sesije Pitanja bit će norma, a ne iznimka. Lokalna hrana i vino bit će istaknuti u zabavama oko filmova, naravno, ali ovo nikako nije festival hrane i filmova s ​​temom vina. UnvFilmFestival2.jpgZa razliku od ostalih destinacijskih filmskih festivala, Napa Valley Film Festival nastoji stvoriti zdravu ravnotežu između obogaćivanja kvalitete života mještana doline Napa i privlačenja posjetitelja na to područje. Ulazni paketi kretat će se od ulaznica za jednostruku projekciju po skupoj cijeni do ekstravagantnih VIP paketa za čitav petodnevni raspored događanja, a između njih će biti i mnoge druge mogućnosti. Cilj je izvući ljude, razmišljati i razgovarati o filmovima.

Lokacije pogodne za pješake u Napi, Yountvilleu, Svetoj Heleni i Calistogi ugostit će festivalska događanja na pristupačan način, a umjetnici će putovati sa svojim filmovima između gradova domaćina kako bi povećali sudjelovanje posjetitelja u događaju.

HappyPoet_Bill_in_Park.jpgProslava pokretanja uvodnog festivala 2011. održat će se od 12. do 14. studenog ove godine, u sklopu jednomjesečnog niza umjetničkih i kulturnih događanja koje koordinira Napa Valley Arts 2010. Petak, 12., kino Cameo na Svetoj Heleni predstavljaju premijeru filma RABBIT HOLE u dolini Napa, glume dobitnice Oscara Nicole Kidman i Dianne Wiest te nominirani za Zlatni globus Aaron Eckhart. Galerija St. Helena's Caldwell Snyder održat će pretpregled prijema sira i vina s početkom u 16 sati, uz vina Salvestrina, sir Roberta Deakinsa (zahvaljujući Oliver’s Marketu) i vodu Volcanic. U 17 sati kino Cameo otvorit će svoja vrata za pretpregledni prijem vina s vinima Astrale e Terre. Ulaznice za premijeru u 17:30 koštaju 30 dolara po osobi, ali uključuju ulaz u obje predprikazne stranke. Ulaznice za prikazivanje filma na bis od 20:30 koštaju 20 dolara po osobi i uključuju ulaz na recepciju vina u kinu Cameo u 8:00.

Subota 13. nudi pravi ukus filmskog festivala u opernoj kući Napa Valley u centru Nape. Tri cjelovečernja igrana filma (uz prisutnost sve tri redateljice), prije prikazivanja vina u Operi s vinima Raymonda Vineyardsa, after party u 22:30, koji su ugostili restoran Oenotri i galerija Gordon Huether, te poslijepodne u 1 sat ujutro after-party u vinogradima John Anthony osigurava dvanaest sati čiste zabave. Ulaznice koštaju 15 USD po projekciji, 25 USD za after-party ili 35 USD za jednu projekciju plus after-party. Pojedinosti o sva tri filma (ZECKA RUPA, SRETNI PJESNIK i PLAVA VALENTINA) nalaze se na web mjestu događaja.

Nedjelja se završava prigodnim prijemom vina u Operi u 16:30, s vinima Terlato Wine Group, i premijerom filma I AM u 17:30 s rediteljem / subjektom Tomom Shadyacom.

Kako bi saznao više o rasporedu Festivala za 2011. i vikendu za lansiranje 2010., Marc savjetuje da se pridružite mailing listi putem web stranice događaja, www.napavalleyfilmfest.org .


Preporučeno