Članak

Pinot Noir Celebration okuplja vinare iz cijelog svijetaPića

Postoji samo nešto o crnom pinotu što nadahnjuje gotovo fanatizam i kod vinara i kod ljubitelja vina. Neki kažu da je prirođena poteškoća uzgoja grožđa ta koja nagradu čini sve slađom. Drugi inzistiraju na tome da, za razliku od drugog grožđa, crni pinot drži pečat uzgajivača i vinara kao nijedna druga sorta. Bez obzira na slučaj, horde ljubitelja Pinota sjetit će se u Oregonskoj dolini Willamette ovog srpnja kako bi proslavile svoju strast prema ovom nevjerojatnom grožđu.

Međunarodna proslava Pinot Noira prerasla je tijekom posljednja dva desetljeća od malog okupljanja grupe Oregonskih vinara u jedan od najznačajnijih vinskih festivala godine, na kojem su sudjelovali proizvođači Pinot Noira iz Oregona, Kalifornije, Kanade, Čilea, Francuske i dalje. To je jedna od rijetkih prilika za kušanje i starog i novog svijeta Pinots rame uz rame u tako nevjerojatnom okruženju.

Događaj uključuje višednevne seminare, degustacije, obilaske i obroke sa šezdesetak međunarodnih proizvođača pinota u kampusu Linfield Collegea. Uz to, kulinarske svjetiljke iz cijelog pacifičkog sjeverozapada stvorit će raskošna jela koja će se savršeno upariti s brojnim vinima.


Ako ti ideš:
IPNC se održava u srpnju na koledžu Linfield u McMinnvilleu u Oregonu. U cijenu ulaznice uključena je degustacija šezdeset vina koje su za vas natočili vinari, hrana koju su pripremili naši gostujući kuhari i prigodna čaša Riedel Crystal.


Preporučeno