Blog

Pinotage (vinske regije, cijene, najbolja vina 2021)Pića

Želite znati sve o vinu Pinotage prije nego što ga kupite?

Pinotage je vinsko grožđe s potpisom Južne Afrike i križanac između crnog i crnog pinota (iako nema ništa sličan okusu.) Vino od pinotaže postaje sve popularnije jer vinopije u svijetu otkrivaju njegove arome tamnog voća i hrasta.

Pa, što je tako jedinstveno u ovom grožđu crvenog vina? Kako se pravi vino?

U ovom članku krenite na putovanje u Južnu Afriku i otkrijte svijet Pinotagea - od njegove fascinantne povijesti, jedinstvenih vinskih stilova i vinskih regija donajbolje vino Pinotage za kupnju 2021. godine.

Također, otkrijte bez muke način kupnje vina Pinotage!
Daljnje čitanje

Istražite svijet vinskih investicija s detaljan članak kako biste saznali sve o ulaganju u vino .

Ovaj članak sadrži

 • Kratki uvod u pinotažu
 • Pinotaža: podrijetlo, kritika i oživljavanje
 • Pinotaža: Vinogradarstvo i vinarstvo
 • Vinske regije Pinotage
 • Spajanja okusa i hrane s vinom Pinotage
 • Najbolja vina za pinotažu u 2021. godini (uključujući bilješke o kušanju, cijene)
 1. 2016. Kanonkop Black Label Pinotage, Stellenbosch, Južna Afrika
 2. 2015 Lanzerac Pioneer Pinotage, Stellenbosch, Južna Afrika
 3. 2005. Kanonkop Estate Pinotage, Stellenbosch, Južna Afrika
 4. 2015 Beyerskloof Diesel Pinotage, Stellenbosch, Južna Afrika
 5. 2010. Pinotaža Ashbourne, Dolina neba i zemlje, Južna Afrika
 6. 2000. Kaapzicht Estate Steytler Pinotage, Stellenbosch, Južna Afrika
 7. 2015 Beeslaar Pinotage, Stellenbosch, Južna Afrika
 8. 2014. Rijkov rezervat Pinotage, Tulbagh, Južna Afrika
 9. 2015 Vondeling Bowwood Pinotage, Voor Paardeberg, Južna Afrika
 10. 2016. Spioenkop Pinotage, Elgin, Južna Afrika
 • Stara li Pinotage dobro?

Kratki uvod u pinotažu

Kratki uvod u pinotažu

Pinotage je tamnoljubičasto grožđe koje proizvodi široku paletu crnih vina - od stolnih vina koja se lako piju do bogatih i koncentriranih vina.

Pinotage je treća najviše zasađena sorta grožđa u Južnoj Africi nakon Cabernet Sauvignona i Shiraza (Syrah.) Južna Afrika ne samo da proizvodi 98% vina Pinotage na svijetu, već je i najveći proizvođač sorte grožđa Pinotage.


U stvari, Pinotage je prilično oskudno grožđe izvan Južne Afrike. (Reći ćemo vamviše o tomeU malo.)

Čitaj više: Probati ove gornje boce šampanjca - savršeno za vašu investicijsku kolekciju vina.Želite li ih otčepiti?Obavezno ih poslužite desne čaše za šampanjac !


Pinotaža: podrijetlo, kritika i oživljavanje

Podrijetlo, kritika i preporod

Godine 1925. Abraham Izak Perold (profesor vinogradarstva sa Sveučilišta Stellenbosch u Južnoj Africi) pokušao je kombinirati svojstva Pinot Noira s grožđem koje se lako uzgaja - Cinsaut (lokalno poznat kao Hermitage.) U svom je vrtu zasadio četiri ukrštena sjemena.

1927. Perold se zaposlio u zadruzi KWV i vinove loze ostavio u svom zaraslom vrtu. Srećom, Charlie Niehaus, mladi predavač, spasio je loze i prebacio ih u CJ Theron, Peroldovog nasljednika.

Theron ih je posadio na Poljoprivrednom fakultetu u Elsenburgu i cijepio na visokokvalitetne podloge 1935. godine. Loza s najboljim rezultatima odabrana je za razmnožavanje.

Novo grožđe Pinotage bilo je izuzetno tamne boje, a vina su sadržavala tanin i antocijanin.


Napokon, 1941. godine u Elsenburgu je proizvedeno prvo vino Pinotage ikad.

No, tek je 1959. Pinotage napokon privukao pažnju kada je vinar Bellevue's Pinotage osvojio trofej General Smuts na sajmu vina Cape. Bellevue je također prva vinarija koja je spomenula Pinotage na svojoj etiketi 1961. godine.Kritika grožđa

Kritika grožđa

Pinotage je dugo trpio na lošem glasu zbog svog mastilastog okusa i mirisa za uklanjanje laka za nokte. No, nekvalitetna vina Pinotage bila su rezultat lošeg vinogradarstva i vinarstva.

Vinari su ubrzo shvatili da je vinsko grožđe Pinotage osjetljivo na virusne bolesti i uznemireno se odnosi na svoj terroir (baš kao i pinot crni).Oživljavanje grožđa

Oživljavanje grožđa

Srećom, uvedene su nove tehnike proizvodnje vina kako bi se dobila uravnoteženija vina. Također, južnoafrički vinari osnovali su organizacije poput Pinotage Association za promicanje Pinotagea u međunarodnoj vinskoj industriji.

Čitaj više: Pomiješajte egzotična Sangria , do cool Mimoza ili a Koktel od šampanjca Kao Kir Royale dok zaranjate u više detalja o Pinotageu!

Pinotaža: Vinogradarstvo i vinarstvo

Pinotaža: Vinogradarstvo i vinarstvo

Poput svog roditelja, Cinsaulta, i Pinotage je snažan, rano sazrijeva i ima visoku razinu šećera. Da bi se suprotstavili svim tim vinogradarskim problemima, vinari primjenjuju neke od sljedećih tehnika:

 • Vinari treniraju vinove loze kroz vinogradarstvo (nerelizirano) vinove loze, vodeni stres i prorjeđivanje grozda. Pruža koncentraciju voća i dodaje dubinu vinu. Vinova loza također štiti grožđe od velike vrućine tijekom vegetacije.
 • Razvoj izoamil acetata tijekom fermentacije i hlapiva kiselina i esteri vina uravnoteženi su dugim i hladnim procesom fermentacije i odležavanjem hrastove (američke ili francuske) bačve.
 • Prirodno visoki tanini grožđa ukroćuju se smanjenjem kontakta s kožom grožđa ograničenom maceracijom.
 • Nedavno su vinari počeli proizvoditi lakša vina Pinotage berbom grožđa rano i korištenjem cijelih grozdova u fermentaciji.


Čitaj više: Pogledajte ova očaravajuća crna vina od vina Malbec i Barbera grožđe. Ili briljantna bijela vina - rizling , Sauvignon Blanc , i Zinfandel .

Vinske regije Pinotage

Vinske regije Pinotage

Dok je glavni Pinotaža vinska regija je Južna Afrika, uzgaja se i u nekim drugim vinskim regijama širom svijeta. Pogledajmo ih.1. Južna Afrika

Južna Afrika i dalje je najveći proizvođač vina Pinotage. Preko 7% vinograda u Južnoj Africi posvećeno je vinovoj lozi Pinotage.

Pinotaža se najviše uzgaja u zapadnom rtu (Stellensboch i Paarl), gdje se koristi u rtskim mješavinskim i sortnim vinima.

U klasičnoj Cape smjesi Pinotage se miješa s Merlotom ili Cabernet sauvignonom i čini oko 30% -70% mješavine.

Osim toga, Južna Afrika također proizvodi stolna vina Pinotage koja se lako piju, duboka crvena sortna vina, složena vina u bačvi, utvrđena Vino crno Porto stilu, pa čak i crveni pjenušac.

Čitaj više: Ovdje su 10 najboljih boca ružinog vina kupiti 2021. god.2. Sjedinjene Države

Pinotage se u ovoj novoj svjetskoj vinskoj regiji smatra oskudnom sortom grožđa. SAD ima samo 52 hektara zemlje posvećene vinogradarskim parcelama grožđa.

Pinotage se uglavnom uzgaja u Arizoni, Kaliforniji, Michiganu, Oregonu i Virginiji.3. Ostale vinorodne regije Pinotage

Pinotage se uzgaja i u Brazilu, Kanadi, Izraelu, Novom Zelandu i Zimbabveu.

Čitaj više: Želite istražiti Talijanska vina iz Chiantija , ili francuska vina iz legendarnog Vinarija Chateauneuf du Pape ?

Spajanja okusa i hrane s vinom Pinotage

Spajanja okusa i hrane s vinom Pinotage

Dobro napravljeno vino Pinotage suho je, punog tijela, blago kiselo i ima visoke tanine. Nudi niz okusa - od osvježavajućih cvjetnih nota do sočnog okusa tamnog voća.

Primarni okusi sortnih vina Pinotage uključuju crnu šljivu, trešnju, malinu, hrast, crvenu papriku, duhan, kavu i sladić. Možete dobiti i note banane i tropskog voća.

Poslužite svoj Pinotage uz zaigrana mesna jela poput divljači kako biste postigli najbolje od njegovih zadimljenih okusa.

Pitate se po čemu se Pinotage razlikuje od crnog pinota?Pinotage protiv crnog pinota

Pinotage protiv crnog pinota

Crni pinot (Vitis Vinifera) može biti Pinotageov roditelj, ali dva grožđa imaju prepoznatljive osobine.

 • U čaši Pinot Noir prikazuje rubinsko crvenu boju, dok Pinotage prikazuje duboku kestenjastu boju.
 • U usporedbi s pinotageom, crni pinot je svjetliji s nižim taninima i većom kiselošću.
 • Pinot crni divi se svojim okusima crvenog voća, dok je Pinotage poznat po notama tamnog voća.

Preporučeno