Članak

Šesnaest načina u nedjelju: DVORANA Cabernet CookoffPića

hallchef.jpgPo Deirdre Bourdet

Vinarija HALL prošle je nedjelje ugostila svoj prvi godišnji Cabernet Cookoff, pozvavši osam profesionalnih i osam amaterskih kuharskih timova da se natječu za novčane donacije svojim neprofitnim organizacijama. Izazov: stvoriti jelo koje će se upariti sa HALL Napa Valley Cabernet Sauvignon iz 2005. godine, koristeći prvenstveno organske i održive sastojke. Nakon uzimanja uzoraka svake od šesnaest prijava, popraćenih obiljem vina o kojem je riječ, prisutni gosti bi glasovali za najbolje amaterske i najbolje profesionalne timove. Vino sata ponudilo je kuharima puno na nadahnuće ... berba 2005. ima svjež zeljasti nos, ali zrelo crveno voće i tamnije šljive na nepcu, s skladnim integriranim taninima i finim dijelom zemljanog kakaa za zagrijavanje duša. I amaterske ekipe i profesionalci pokazali su vrlo zanimljiva kreativna jela koja nadopunjuju vino.

predplata1.jpgNeustrašivi od strane profesionalnih timova, posada vinarstva Napa Valley izbacivala je preslatke mljevene svinjske klizače s karameliziranim lukom od kaberneta, suhim jack sirom i umakom od roštilja cabernet na bazi rajčice, posluženim na sitnim slatkim kiflicama za večeru. Svinjetina je bila dovoljno začinjena i začinjena lukom i češnjakom u prahu, pimentom, đumbirom, tijestom od rajčice, paprom, a vjerojatno je ubačeno i nekoliko drugih tajnih stvari. Slatki, zemljani, pikantni i prožvakani svi su se vratili kući kako bi uživali uz zalogaj vina.

Ipak, moj glas u amaterskoj kategoriji pripao je momčadi koja se natjecala u ime Obiteljski centar Cope , 'To je obiteljska stvar.' Sukulentni tamale s kratkim rebrima pirjanim čipotom i čokoladom okupani su bogatim umakom od crnog vina, a praćeni su živahnom salatom od crnog graha i kukuruza u jalapeno vinaigreti. Iznenađujuće, slojevi pikantnosti zaista su dobro funkcionirali s kabinom - nije bilo sukoba ili kiselih nota, a vino je više nego zadržalo svoje bez gubljenja voćnog karaktera. Dimljene note kakaoa prečica pojačavale su te okuse u vinu, a masa masa donosila je slatkoću i zubatu teksturu. Zemaljski crni grah, zrna kukuruza slatkog i jalapenosi donijeli su varijacije na temu i pomogli u otkrivanju zeljastih aspekata caberneta. Izuzetno, jelo od tamale također se izvrsno slagalo s HALL sauvignon blanc, koji je imao taman toliko slatkoće da uravnoteži začin i taman toliko tijela da se suprotstavi mesnatom nadjevu.

hallpizza.jpgS profesionalne strane bila je to teška odluka ... toliko ukusnih užitaka, a samo je jedan mogao dobiti moj glas. Janjeći somun sa žara s vinarija Chefovi s pireom od fave, obrijanim komoračem i planinama svježeg bilja spojio je svijet teksture i bogatstva i svjetline. Pizza s roštilja Paula Le Duc Catering s domaćom kobasicom od cabernet patke, pirjanom koprivom, sotiranim rampama i svježom biljnom ricottom bila je također predivna - bogata, gorka, oštra i zadimljena od pečenja na bačvama s vinskim bačvama i odlomcima vinove loze.

Rižoto od proljetnog graška na grašku Calistoga s pirjanim kratkim nosačima i šalotom bio je kompulzivno slasan i sam po sebi i kao spoj za cabernet sauvignon ... Samo jelo je bilo neodoljivo ... i nestalo je za otprilike tri sekunde, jedva dovoljno vremena da se malo kaberneta ispusti. i potpuno blaženstvo. Vino je unijelo nove slojeve i složenost u ionako slasnu dubinu okusa jela, točno onako kako je trebalo. Pali’s Dinner By Design također je pobjednika isporučio sa svojim zapečenim pačjim grudima, pireom od tartufa i krupnim redukcijskim portom ... koji su se albermizirali cabernetom u slatku dubinu crnog voća i patkice.

hallchateaubriand.jpgAli došlo je do mog najdražeg sparivanja dana Tržnica Sunshine Foods u svetoj Heleni. Njihovo je jelo pogodilo svaki receptor okusa u mojim ustima i izbacilo sinergiju uparivanja iz parka. Prekrasne kriške goveđeg Chateaubrianda okrunjene su oštrim prženim kaparima, uljem infuziranim češnjakom i ribanim ovčjim sirom Ewephoria, a zatim prelivene dubokim, tamnim balzamičnim redukcijskim octom za koji mi kažu da sadrži cijelu bocu HALL-ovog berbenog kaberneta iz 1985. godine. Što god stavili tamo, ovo se jelo zaljuljalo. Tanki, zemljani, puhasti, voćni, žvakaći, umami-y ... imao je pucanje cabernet voća na svim cilindrima i postigao moj glas u žestoko osporenoj profesionalnoj kategoriji.

Moje lekcije za spajanje hrane s HALL cabernetom informirane su prema onome što sam smatrao najuspješnijim jelima. Započnite s isprobanim i istinskim pobjednikom crnog vina - mesom u koje možete udubiti zube - ali nasložite zemljane povrće i začine te umami faktore, uravnotežite sa slatkom zeljastošću i tankom, i možete laskati svakom aspektu ljupkog vina ... i napraviti tvoja usta vrlo, jako sretna.

Preporučeno