Članak

Netradicionalna TurskaPića

Većini su puretina i Dan zahvalnosti očiti kao maslac od kikirikija i žele. Ono što više nije očito je kako kuhamo tu puretinu. Pored tradicionalnih metoda punjenja puretine, u vrećicama i pečenoj puretini, sada imamo i bezbroj novih, uzbudljivih i netradicionalnih načina kuhanja te izvrsne ptice. Zakoračite u kulinarski svijet puretine s roštilja (da, na roštilju!), Pušenja, dubokog prženja i rotisseriea. Ostavite svoje strahove po strani i otkrijte 'netradicionalnu puretinu' ove godine. Možda ćete biti iznenađeni odgovorom koji ćete vi i vaša ptica dobiti ove godine, zauvijek se oprostivši od svoje tradicionalne metode.

Ne vjerujete mi? Onda ću vam ispričati priču ...

Posljednji Dan zahvalnosti, moj je suprug odlučio pušiti puretinu umjesto tradicionalne puretine u vrećama. Iako je moj suprug sjajan na roštilju, a dimljena puretina zvučala je predivno, nije mi se svidjela ideja da na Dan zahvalnosti budem pustolovna. Istini za volju, pomalo sam se brinula da ne ispadne sasvim očekivano. Štoviše, očekivali smo poprilično ljudi za večeru!

Da bih bila sigurna, skuhala sam svoju tradicionalnu puretinu u vrećama i ona je izašla očekivano - sočna i ukusna. Međutim, moja je puretina gotovo ignorirana, a puretina mog supruga bila je potpuno prožderana. Očito je 'popušio' konkurenciju - naime mene. Priznao sam poraz. Dimljena puretina bila je dobra, apsolutno nezaboravna i naša se obitelj više ne može vratiti. Naša tradicionalna puretina zauvijek je upravljala pučem i zamijenjena je novom tradicijom - 'netradicionalnom puretinom'.


Da bismo vam pomogli pronaći vlastitu novu tradiciju zahvalnosti, u nastavku smo naveli nekoliko naših omiljenih recepata i metoda. Sretan dan zahvalnosti!

Vino dimljena puretina
'Napravite ovu elegantnu puretinu za svakoga s Istoka ili Srednjeg zapada, gdje se roštiljanje u studenom jednostavno ne može dogoditi.' Časopis Sunset

Dimljena puretina sa medom
Bilo je odlično! Vlažna i ukusna, i preopako lako! ' Kathleen, korisnička recenzija na Food Network

Havajski portugalski dimljena Turska

Duboko pržena Turska - Paula Deen recept
„Upravo smo kupili fritezu za puretinu i zaključio sam da sam isprobao Paulin recept i Wow! Bilo je divno! Ostao nam je samo karkus. ”, Recenzija korisnika Renee na Food Network

Dva pržena duboko upaljena Turska (iz časopisa Southern Living)

Turska s meskita na žaruPreporučeno