Članak

Vrijeme je da prestanete udarati oko BûcheaPića

Po Deirdre Bourdet

Odrastajući u Kaliforniji, uvijek sam mislio da je yule log pucketava vatra na koju ste ugađali televizore dok ste otvarali božićne poklone. Zapanjio sam se kad sam saznao da trupac yule nije samo pravi kolač koji konzumiraju mnogi Amerikanci, većDesert za Badnjak za obitelji u Francuskoj.

Za razliku od ostatka tradicionalnog jelovnika s Réveillona za 24. prosinca - ostrige, foie gras, tartufi i pečeni kopun - Bûche de Noël je skromno malo stvorenje. Tanak genoise kolač, obično čokolada, mota se oko aromatiziranog nadjeva na bazi kreme, a zatim se matira i ukrašava bebama gljivama kako bi izgledao kao posječena cjepanica u šumi. Iako se čini da neki Francuzi nagrađuju ultrarealističnu cjepanicu, a drugi se odlučuju za crtaniji izgled, svima je očito da torta izgleda poput drva za oblikovanje.
Domaći šarm francuskog bûchea u velikoj je mjeri uhvatio državu, a mnoge škole kuhanja nude neku vrstu satova pečenja i / ili ukrašavanja bûchea neposredno prije Božića. Čini se da se vinska zemlja može pohvaliti više od svog popriličnog udjela u bûche groznici, a satovi koji se nude naizgled svakog tjedna u prosincu vode do Badnjaka. Ako još niste uskočili u bûche, još nije kasno! Dvije izvrsne mogućnosti ostaju za tečaj sudara u zadnji trenutak, a obje imaju dodatni bonus izrade prave gaće koju možete ponijeti kući i poslužiti za vlastitim stolom za Badnjak. Ali vrijeme istječe, zato rezervirajte sada.

Kulinarska škola Ramekins u centru grada Sonoma ugošćuje svoju stopostotnu praktičnu nastavu Bûche de Noël u četvrtak, 23. prosinca, od 11 do 14 sati. Šefica kuhinje Annie Simmons vodit će sudionike nastave kroz montažu i ukrašavanje bûchea, kombinirajući čokoladnu genoiseu, švicarsku kremu od maslaca, meringue gljive i prah od kakaa u čarobni dnevnik yule koji će iznenaditi i razveseliti sljedeće večeri. Kako to može biti sigurno, pitate se? Vruće kuhano vino bit će vam pri ruci kako bi oslobodilo vaš kreativni duh, a chef Annie pružit će sve pripreme za torte kako biste se usredotočili isključivo na svoju umjetničku viziju. Predavanje košta 95 USD po osobi, a možete se registrirati putem interneta ili nazvanjem škole na (707) 933-0450.

Za početnicu u punoj francuskoj Réveillon večeri razmislite o rezervaciji jednog od 15 mjesta na Čepovi prvi tečaj kuhanja ovog utorka, 22. u 18:00. Bouchonov šef kuhinje Cu Phil Phil Tessier vodit će goste kroz demonstracijske i praktične komponente u Ad Hoc kuhinji, tik niz ulicu od Bouchona. Šef će demofoia gras kanape sa suhim šljivama(kanape preliven terinom od foie grasa i suhih šljiva); posudica od kamenica s krumpirom za prste, cvjetićima od karfiola i hrskavim češnjakom; klasični pečeni chapon punjen kestenima, brusnicama i savojskim kupusom; i naravno, najvažniji Bûche de Noël. Polaznici će morati ukrasiti vlastiti dnevnik čokoladno-karamela koji će ponijeti kući, a zatim će sjesti i uživati ​​u gozbi od četiri slijeda koju je kuhar Tessier upravo pokazao.

Cijena ove večeri 'Bouchon de Noël' iznosi 175 američkih dolara po osobi, što uključuje sve nastavne aktivnosti, večeru od četiri slijeda, spajanje vina s večerom, porez i napojnicu. Sav prihod od ove večeri ići će u fond za stipendije Thomas Keller Restaurant Group, koji nadarenim kuharima pruža mogućnosti za daljnje kulinarsko obrazovanje kroz dodatna obrazovna iskustva. Da biste rezervirali mjesto za ovo jedinstveno predavanje, što prije kontaktirajte Bouchonov odjel za rezervacije na (707) 944-8037.


Preporučeno

Gianduja maslac

Wine Guru
Članak

Top 3 mjesta za odmor

Wine Guru
Članak